הרצאות נוספות

-הסכסוך הישראלי פלסטיני מנקודת מבטו של מנהל שטח בשב"כ-

יזהר שעסק שנים רבות בסיכול טרור ביהודה ושומרון, יתאר את הקונפליקט המדמם מנקודת מבטו של מנהל שטח בשב"כ שחווה את התוצאות הטרגיות של הסכסוך, וששמע גם את הדעות השונות בנושא בצד הפלסטיני.
הנושאים המרכזים בהרצאה- היכרות עם הפלסטינים, הרקע לסכסוך ואבני הדרך המרכזיות בו, הסוגיות השנויות במחלוקת בין שני העמים, המצב בגדה לעומת רצועת עזה.
תקבלו סקירה על הטרור הפלסטיני- ארגוני הטרור השונים הפעילים בשטח והדרכים אפקטיביות לסיכול טרור- האם המדיניות של סיכולים ממוקדים אפקטיבית? מה לגבי הריסת בתים של משפחות מחבלים? תיאור הסכסוך כפי שהוא נתפס על ידי הפלסטינים.
כאשר השאלה המרכזית שעולה- האם ישנן דרכים לפתור את הסכסוך?
בכל הרצאה תינתן סקירה אקטואלית אודות המצב העכשווי של הסכסוך.

-ערביי ישראל - מגמות הפוכות בחברה הערבית ישראלית -

ישראליזציה מול פלסטיניזציה- בנוסף על ניסיונו בשב"כ ועבודתו עם החברה הערבית בישראל, לאחר פרישתו מהשב"כ יזהר הפך ליזם חברתי מוביל בתחום של לכידות חברתית, במסגרות זו הקים כמה פרויקטים חברתיים בחברה הערבית ביניהם- "המדרשה למנהיגות ישראלית משותפת" אותה ייסד (עם שותפים) והיה המנכ"ל הראשון שלה. המדרשה היא המכינה היחידה בישראל בה חיים יחד נערים ונערות יהודים וערבים מכל חלקי החברה הערבית (בדואים, נוצרים, דרוזים, צ'רקסים ומוסלמים). למעשה המדרשה היא הניסוי החברתי הגדול ביותר בישראל לבניית חברה ישראלית חדשה המבוססת על שמירה על השונות ומציאת המכנה המשותף.

בהרצאה יזהר יתאר את החברה הערבית בישראל כחלק מהאומה הערבית.
ערבים ישראלים- היכרות עם היסטוריה והקבוצות השונות שבה.

הסיבות המרכזיות כיום לשסע הלאומי.

מגמות מרכזיות בחברה הערבית -ישראליזציה של ערביי ישראל מול פלסטיניזציה.

ערביי ישראל כחלק מהסכסוך הישראלי פלסטיני ויחסם לטרור הפלסטיני.

סוגיות אקטואליות מרכזיות.
בהרצאה תעלה השאלה - האם הקבוצות השונות בחברה הישראלית יכולות לחיות יחד בחברה אחת שוויונית, פלורליסטית וסובלנית בתוך מדינה יהודית ודמוקרטית?

פוסט טראומה-מנצחים את הפציעה

בהרצאה בה ישולב סיפורו האישי של יזהר וידע רב שצבר מניסיונו, תשמעו דברים שיפתיע אתכם על המחלה (המילה "פציעה" מתאימה יותר..). תגלו שהיא קיימת משחר ההיסטוריה, אך עדיין רב הנסתר על הגלוי- יש לה הגדרות שונות, מספר דרכים להתפרצותה, היא "לובשת" צורות שונות ומשתנות, וקיימות מחלוקות וגישות שונות של חוקרים ומטפלים.
תשמעו על גורמי הסיכון לפציעה, התסמינים, הגורמים השונים להסתרת המחלה, כלים לזהות את הפציעה אצלכם ואצל אנשים אחרים, ובעיקר תקבלו מענה לשאלות הנפוצות:

א. האם יש קשר בין העבר, האישיות, הסביבה של האדם לבין הסיכוי ללקות במחלה?

ב. האם ניתן למנוע התפתחות המחלה לאחר אירוע טראומטי?

ג. כיצד מזהים את המחלה?

ג. האם וכיצד ניתן להתמודד עם המחלה?

ד. האם אפשר להחלים מהמחלה!?

בהרצאה תשמעו את הסיפור מעורר ההשראה על המסע שעבר יזהר, מפצוע במצב קשה ליזם חברתי מוביל, איש חינוך, סופר, מרצה, פרשן ואדם שסייע ומסייע לפצועים רבים.

יזהר דוד מנהל שטח בשב"כ, נפצע בתחילת שנות ה 2000 בפעילות מבצעית ולקה ב "הלם קרב", את פציעתו הסתיר במשך תשע שנים שלמות. לאחר שחשף את המחלה וטיפל בה, החליט להקדיש את חייו כדי לסייע לאחרים הסובלים מהמחלה. במהלך השנים האחרונות מרצה על הנושא בכל רחבי הארץ. מנטור, מאמן ומלווה אנשים רבים שחלו במחלה ואת בני משפחותיהם.
בשנת 2019 ייסד עם שותפים את "שותפות מגן ישראלית", שמסייעת ל "הלומי קרב" רבים.
יזהר מרצה בשב"כ ובארגוני ביטחון אחרים בנושא, וכתב שני ספרים המתארים מזוויות שונות את המחלה.

יזהר הוא "הלום הקרב" היחיד בישראל שקיבל את "אות מופת שיקומי" ממשרד הביטחון.
מדבריו של יזהר- "מניסיוני האישי כפצוע, וממסעי בעולמם של הפוסט טראומטיים, אני מאמין שכל אדם שחולה במחלה יכול לחזור לחיים משמעותיים ומאושרים!"

Share by: